Üzemeltető: Blogger.

Beszámoló | MACSS15, avagy a 2015-ös sminktrendek a MAC-től

DSC01535
Kb. két hete tartotta a MAC a legelső trendprezentációjukat a WAM Design Centerben, amire én is meghívást kaptam, így örömmel vegyes kíváncsisággal mentem el, hogy megkukkantsuk az idei sminktrendeket.

Disclaimer: A bejegyzésben található fotók (a fenti kivételével) nem a sajátjaim, a www.napimagazin.hu készítette őket.

mac ss15 1
Török Bea, a MAC Pr menedzsere nyitotta az előadást

A MAC márka igazi backstage nagykövet, rengeteg divatbemutatón sminkelnek külföldön és itthon egyaránt - így ha valaki szemfüles, már innen elcsípheti a következő szezon trendjeit. Két MAC senior makeup artist, Sonic Sarwate és Christina Vacirca mesélt a trendekről, és mutatta be a sminkeket a modelleken is. Sonic szerint az idei trendek fő iránya az elrejtés helyett a kiemelés lesz, és bárki, bárhol bármikor alkalmazhatja ezeket a saját ízlésének megfelelően - sőt! Az igazi lényeg az egyéniségünk kifejezése a sminken keresztül.
mac ss15 5
Sonic Sarwate, senior makeup artist


1. Re:view
MAC SS15 Trend 000 review
A Re:view trend a szemhéjtusok és szemceruzák körül mozog, a kulcsszó: játék. A szempillák nagyok és extrémek (rétegezéssel elérve), vagy éppen csupaszok, hogy kiemeljük a szemünkön lévő tust / ceruzát. A ceruzát/tust önkifejezésre használjuk.

2. Enlightened
MAC SS15 Trend 001 enlightened
Az egyik kedvencem a három bemutatott trend közül. Ez a trend arról szól, hogyan emeld ki az arcod, hogyan játssz a fényekkel - a cél, hogy egy tiszta, porcelánbaba effektet érjünk el, a smink maga mégis maradjon "effortless", ahogy Sonic fogalmazott, azaz ne az látsszon rajta, hogy az égvilágon minden van rajtad, és sokat bíbelődtél az egész kinézeteddel.  Nyugodtan vegyíthetjük a különböző termékek textúráit, azonban az arcra csak egy kis szín kerül, hogy ne vegyük el a figyelmet a fényekről. Nagyon fontosak a smink előtti előkészületek, azaz a bőr megfelelő hidratálása, és egy jó primer, ami a helyén tartja a sminked. A púdert nem használjuk az egész arcra, mert azzal elvesszük a bőr természetes "bőrfényét", így púder csak a nagyon fontos pontokra kerül, amik hajlamosak túlontúl kifényesedni. Előtérbe kerül az a legújabb őrület is, hogy a szemre egy átlátszó "gloss", vagy szájfény kerül (a MAC-nek van kifejezetten erre való terméke is ha jól értettem), hogy egy kellemes ragyogást adjon a szmhéjnak.
mac ss15 8
Christina Vacirca, senior make up artist

3. Free party

A free party teljes egészében a szabadságról és az önkifejezésről, a vadulásról szól, kicsit visszaidézve a fesztiválok hangulatát. Színek: levendula, pasztell, korall az ajkakara. Játék a színekkel, "mix but not match" - azaz nem feltétlenül kell mindennek egyeznie a sminkben! Ez a trend a hangulatunk kifejezéséről szól, kilépve kicsit a saját komfortzónánkból. Kevés alapozó, a hangsúly leginkább a szem külső sarkában van, ide tesszük a színeket, míg a hétköznapokban megszokott helyek (mozgószemhéj, belső szemzug) üresen maradnak. A színek szinte beleolvadnak a bőrbe. Nincs sem pír, sem kontúr, de még spirál sem, hogy ne vegye el a figyelmet a színekről.

4. No makeup makeup
MAC SS15 Trend 003 nomakeup
És a negyedik, egyben utolsó, és a másik kedvenc trendem. :) Ahhoz, hogy elérjük az igazi "no makeup makeup" hatást, ahhoz igazán keményen kell dolgoznunk a részleteken. Semmi sem túl feltűnő az arcon, a smink ártatlanságot sugall, nem látunk semmiféle textúrát. A bőr igazi bőrnek néz ki, és itt is nagyon fontos szerepe van az arcápolásnak. A kulcssszó: kiemelés, nem elrejtés. Kicsi ragyogás az arcon, a szemen.

Ezek lettek volna a 2015-ös sminktrendek, nekem a két kedvencem az enlightened és a no makeup makeup, hiszen mindkettő igazán jól almazható a hétköznapokban is - én pl nem használok sem szemhéjtust, sem nagyon harsány színeket a szemhéjamon.

Nektek melyik trend tetszik a legjobban a bemutatottak közül?