Üzemeltető: Blogger.

Arcápolás | Dr. Organic rózsás nappali és éjszakai arckrém

DSC01475
Az arcradír és az arctej után lehetőségem nyílt kipróbálni a Dr. Organic rózsás termékcsaládjából a nappali és éjszakai hidratálókrémet is, így ma erről szeretném leírni nektek a tapasztalataimat.


DSC01477
Mindkét krém 50 ml, illetve a csomagolás szerint parabén, sls, színezék, illat és tartósítószermentesek. A két krém állagában nagyon is különbözik: úgy vettem észre, hogy a nappali verzió egy kicsit tömörebb, gazdagabb állagú krém, míg az éjszakai ezzel szemben egy kicsit könnyedebb, vizesebb állaggal bír. Illat tekintetében a már megszokottat érezhetjük, ezt a nagyon-nagyon enyhe, picit savanykásba hajló rózsaillatot - abszolút nem zavaró szerintem, alig érezhető a felkenés után.

A nappali terméknek egy kicsit több idő kell, hogy beszívódjon a bőrbe, az éjszakai verziót gyorsabban beissza a bőröm. Először megtisztítom az arcom /leszedem a sminkem micellás vízzel, majd átmosom az arcom egy tejes lemosóval, végül kicsit megtörölgetem (ha lehet inkább nyomkodó mozdulatokkal tegyük ezt!), és minimálisan vizes állapotban kenem fel a napszaknak megfelelő krémet. Egyik krém sem irritálja vagy húzza a bőrt. Az éjszakai arckrém használata után még reggel is frissnek és hidratáltnak érzem a böröm az újabb arctisztítás előtt, úgyhogy nálam jól szerepelt ez a két termék.

DSC01478
Összetevők tekintetében mindkét krém dicséretes, mind a nappali, mind az éjszakai incije helyből aloe-vera kivonattal nyit, ami a Krémmánia szerint egy remek emollient - azaz hidratáló összetevő, valamint antioxidáns és gyulladáscsökkentő is egyben, de van itt még (a teljesség igénye nélkül, és az inci elején) emollientként kókuszolaj származék is, sheavaj, jojobaolaj, úgyhogy én örömmel nyugtázom, hogy tényleg olyan összetevők vannak a krémben amik segítik a bőr hidratálását. Van benne illatanyag is (ami gyanítom, hogy mesterséges), viszont jóval az inci vége felé, illetve a legvégén a szokásos linaloolt, geraniolt és citronellolt is megtalálhatjuk, amik ugyan potenciális bőririttáló összetevők lehetnek, viszont mivel a lista végén vannak, így kevesebb problémát okozhatnak.

Összességében én teljesen meg vagyok elégedve a két krém hatásával, mind a nappali, mind az éjszakai verzió érezhetően sokat segít a bőrömnek abban, hogy megmaradjon a hidratált állapota.

Kérlek titeket, hogy a tesztnél vegyétek figyelembe, hogy az én bőrtípusom vízhiányos, és mivel mindenki más-más bőrtípussal rendelkezik, ezért nem biztos, hogy egy krém ugyanazt a hatást fejti ki mindenkinél! Illetve nem vagyok profi összetevő-elemző sem, de igyekszem a lehető legpontosabban utánanézni az infóknak - de ha hibát találtok bármiben, nyugodtan szóljatok, hívjátok fel a figyelmem rá, és azonnal javítom! Köszönöm.

Ha jól emlékszem, mindkét krém ára 3.000 Ft körül mozog fejenként, azonban rá fogok kérdezni a pontos összegre, és frissítek majd. A Dr. Organic teljes termékskáláját ezen a honlapon tekinthetitek meg, magukat a termékeket pedig a Müllerben találjátok.

(A termékeket tesztelésre kaptam, azonban ez nem befolyásolta a tesztben leírt véleményemet.)