Üzemeltető: Blogger.

Hajápolás | L'oreal Elseve Fibralogy hajszálvastagító sampon és balzsam

DSC00737
Egy-két hónapja tesztelem a L'oreal egyik újdonságát,a Fibralogy sampont és balzsamot, melyek állításuk szerint a filloxane technológiát használva vastagítják a hajszálakat. A tesztben kiderül, hogy ez a szuperül hangzó állítás vajon igaz-e!

A Fibralogy termékcsaládot egy sampon, egy balzsam, egy pakolás, egy szérum és egy booster alkotja, ezekből én a sampont és a balzsamot kaptam tesztelésre, előbbi 250, utóbbi 200 ml. Mindkettő illata kellemes és parfümös, hajmosás után érezni. A sampon állaga inkább géles, míg a balzsamé egy fokkal krémesebb. 
DSC00738
DSC00739
A sampon már első próbálkozásra és kisebb mennyiségben is szépen habzik, és jól tisztít, a balzsam pedig a hajvégekre téve nem zsírosít - egy ideig legalábbis.Az együttes használattal simán bírta a hajam ugyanúgy mint eddig, és csak a negyedik napra lett vállalhatatlan - viszont az utóbbi két alkalommal azt vettem észre, hogy elkezdte zsírosítani a hajam, ami már csak két napig bírja, a harmadikra vállalhatatlan lesz. Nem tudom ezt mi okozhatja (nem használtam semmi új terméket a hajápolási rutinomban), de ahogy utánanéztem Krémmánián, nem csak én panaszkodtam erre.

 A csomagolás ígérete szerint a hajszálak vastagodása már a legelső használatok után érződik - nos nem tudom, hogy ennek az összes terméket használva kellene megvalósulnia, vagy már a balzsam és sampon használatával is, azonban megmondom őszintén, az én hajamon egyáltalán nem tapasztaltam semmiféle vastagodást. Nem lett sem dúsabb, sem ruganyosabb, sőt, a vékonyszálú hajam ugyanolyan maradt.

Összességében én egy teljesen átlagos sampon-balzsam kombónak éreztem ezt a két terméket, és őszintén szólva kissé szkeptikus vagyok azzal kapcsolatosan, hogy a természetesen vékonyszálú hajat lehetne bármilyen módszerrel is vastagítani - ez nekem kicsit olyan, mintha valaki a rövid és tömzsi ujjaiból valami praktika segítségével szeretne hosszút és vékonyat varázsolni, ráaádásul nem akarok nagyon kegyetlen lenni, de akárhogy is nézem az INCI listát, nem látom benne a filloxane nevű összetevőnek a nyomát sem. Ha levesszük ezt a körítést, átlagos samponként és balzsamként simán megállná a helyét ez a két termék.

INCI-lista:

sampon
sampon
balzsam
Névtelen 2


A termékek beszerezhetőek a drogériákban, vagy a Shopline weboldalán. A sampon 1.299 Ft, a balzsam pedig most akcióban 599 Ft.

(A termékeket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a tesztben leírt véleményemet.)