Üzemeltető: Blogger.

Elmex Erosion Protection termékcsalád teszt

gyümike
A haj, test és arcápolás mellett a fogaink megfelelő védelme és ápolása is nagyon fontos, ezért amikor az Elmex csapata felkért, hogy teszteljem a legújabb Erosion Protection termékcsaládot, hosszas gondolkodás után elfogadtam az ajánlatot. A tesztelnivaló egy kosárnyi finom gyümölccsel együtt érkezett, ami igencsak kreatív és kedves megoldás szerintem. :)

DSC01024


A fogerózió fogalma: a fogak sárgás elszíneződése, túlzott érzékenység, és a dentin hiánya. Az eróziót különböző savak okozzák, amik egyrészt a szervezetben találhatóak meg, másrészt pedig a bevitt savas táplálékokkal együtt jutnak be a szervezetbe. (szénsavas üdítő, bor, tea, stb)

A termékcsaládban egy fogkefe, egy szájvíz (400 ml), és egy fogkrém (75 ml) kapott helyet, aminek  a célja szuvasodás és a fogerózió megelőzése, és a fogak védelme ezeknek a hatásától.

Sajnos ugye ennek szemmel látható eredménye nincsen, így erről pontosan nem tudok beszámolni nektek, viszont megpróbálom nagyjából leírni, milyen érzés volt használni a termékeket. A fogkefe nagyon puha, az én érzékenyebb ínyemet nem bántotta, és a kis fejének köszönhetően elért a nehezebben odaférhető helyekre is, a szálak pedig speciálisan kialakítva, x alakban helyezkednek el.  A fogkrém és a szájvíz illata és íze inkább édeskés mint mentolos, fogmosás és a víz használata után elég frissító a hatás. A szájvíz szerencsére nem tartalmaz sem alkoholt, sem színezéket.

A termékek beszerezhetőek a drogériákban, a fogkefe 1.199 Ft, a szájvíz 2.399 Ft, a fogkrém pedig 1.6990 Ft-ért.