Üzemeltető: Blogger.

#12 Illatgardrób | Rihanna Reb'l le Fleur

DSC00620
A hidegebb idő beköszöntével a polcomon előtérbe kerülnek a nehezebb, fűszeresebb, édesebb és melegebb illatok - ellensúlyozandó a csípős időt, ilyenkor sokkal szívesebben burkolom be magam valami nehezebb illatfelhőbe, például Rihanna legelső parfümkreációjába.
Illatjegyek: (Fej) barack, szilva, ribizli (Szív) hibiszkusz, kókusz, ibolya, tubarózsa (Alap) vanília, pézsma, pacsuli, ámbra
DSC00621
Első szippantásra kellemes édességet érzünk, amit körbeölel egy icipici fűszeres tónus. Kis idő elteltével befurakodik egy kis gyümölcs is a képbe, kellemes harmóniát teremtve ezzel. Hiába alapjegy a pacsuli, pézsma és az ámbra, az én orrom mindvégig dominánsan érzi a jegyeket a parfümben, már a kifújástól kezdve. Kis idő múlva még jobban előtérbe kerülnek a gyümölcsös akkordok mellett a virágosak is, bár őszinte leszek, ennél az illatnál nagyon-nagyon nehéz szétválasztania az orromnak a parfüm illatjegyeit - pl a kókuszt hiába keresem, nem is lelem az illatban, ellenben a vanília végig ott dominál.

Rihanna illata tipikusan az az illat, amihez szükségeltetik a könnyű kéz, ugyanis háromnál több fújás esetén te leszel a közellenség a metrón - zárt térben nagyon nehéz és fullasztó lehet az illat. Egyébként pedig tökéletesen megállja a helyét bármilyen alkalomra - legyen az randi, vagy egy dolgos hétköznap akár. Az egyik kedvenc jegyem, a vanília lágyan öleli körbe az illatot, emiatt minden fújásnál olyan mintha a kedvenc, puha és meleg pulcsidba bújnál bele, amiben egyszerre érzed magad kényelmesen, de mégis dögösen. Rihanna illata viszont abszolút szezonális darab szerintem,leginkább az őszi-téli időszakban állja meg a helyét igazán - a csípősebb, hidegebb idő a parfüm igazi terepe, amin jól működik.

Kinek ajánlom: a fűszeres, édes, meleg és kissé egzotikusabb illatok kedvelőinek, azoknak akiknek inkább a nehezebb illatok felé húz a szíve - ők biztosan szeretni fogják! :)

Beszerezhető a drogériákban és parfümériákban.