Üzemeltető: Blogger.

Top 5 kedvenc sorozatom 2.0

Régebben volt már egy kedvenc sorozatos bejegyzés (itt), azonban újra összegyűlt jónéhány kedvenc. Úgy gondoltam ideje kicsit kilépni a beauty témából és belépni a sorozatok világába, hiszen mint tudjátok, számomra az egyik legtökéletesebb kikapcsolódás a munka / egy nehéz nap után leülni a kedvenc sorozataim elé - van bőven miből válogatnom, így remélem ti is találtok majd egy-egy új potenciális néznivalót magatoknak!


Don't Trust the Bitch in Apartment 23
Műfaj: komédia

June, a kissé félénk és naiv lány felköltözik New Yorkba hogy megcsípje álmai állását, azonban a céget már az első munkanapon leállítják és még a kinézett apartmanból is ki kell költöznie. Ekkor találkozik Chloe-val (Krysten Ritter) aki egy féktelen bulizós lány és szöges ellentéte June-nak - mindenki azt tanácsolja, meneküljön tőle, de June nem teszi, sok fejfájást okozva magának ezzel.

Vélemény: Nagyon szeretem a sorozatot, szerintem Krysten Ritter igazán odatette magát és imádom ahogy Chloe karakterét játssza - tökéletesen megmutatja, hogy sokszor a felszín nem minden amit látsz. Nagyon jól kijönnek az ellentétek, és rengeteg humor van belezsúfolva a sorozatba, abszolút kikapcsolódás nézni - a régi Dawsonos rajongóknak pedig ott lesz James van der Beek, aki önmagát játssza. :D

Witches of East End
Műfaj: dráma, fantasy

A történet a Beauchamp családról szól: egy anyáról és két lányáról akik békésen élnek abban a hitben, hogy teljesen átlagos emberek. Amikor azonban Freya hozzámegy álmai(nak hitt) férfijához és a feje tetejére áll minden, Joanna (az anya) nem titkolhatja tovább lányai elől hogy ők a Beauchamp generáció következő boszorkányai - azonban ennél többel is szembesülniük kell egy, az egész családra kirótt átok személyében, és természetesen a gonosz is azonnal felüti a fejét.

Vélemény: A Bűbájos Boszorkák óta tudom, hogy szeretem a boszorkányos sorozatokat de azt nem gondoltam volna, hogy a Secret Circle után még kettőt is találok ami tetszeni fog. A karaktereket nagyon szeretem (kedvenc abszolút Wendy), a történet érdekes: tele van csavarokkal és múltbéli kitekintésekkel, viszont a boszik ábrázolásában nem látunk semmi újat vagy egetrengetőt.

Drop Dead Diva
Műfaj: komédia, dráma

Deb egy sikeres és magabiztos modell, aki álmai férfijával él - azonban egy nap súlyos balesetet szenved, és felkerül a mennybe. Ezt a tényt nem tudja elfogadni, így segít magán: egy ott dolgozó őrangyal minden igyekezete ellenére megnyomja a vissza gombot, azonban az nem úgy sül el ahogy remélte: egy sikeres és ambiciózus ügyvédnő testébe kerül a sajátja helyett - aki ráadásul drogériás sminket visel és jóval nagyobb méretű ruhákat. Deb hamar megtanulja, hogy a külső nem minden és kénytelen lesz  egy teljesen új életet kezdeni - immáron Jane-ként.

Vélemény: Sokszor volt velem olyan a nézése közben, hogy "még egy részt, még egy részt" aztán azon kaptam magam, hogy egy egész évadot befejeztem már. Nagyon szeretem a karaktereket (egy ügyvédi irodában és a bíróságon játszódik leginkább a sorozat), van bőven humor és dráma is. Nagyon érdekes nézni hogyan változik meg és adaptálódik Deb abszolút ellentétes személyisége Jane-hez, és hogyan formálja át őt egy kicsit a saját képére is. A bírósági tárgyalások is nagy kedenceim, bár sokszor azért unalmasba fulladnak -viszont elgondolkodtató hogy mennyire életszerű vajon sok tárgyalás, és tényleg van-e olyan érv vagy törvény vagy kiskapu amire lehet hivatkozni? (Bár erről inkább Csipkelány Dalmát kérdezném szívesen azt hiszem..:) )


Salem
Műfaj: dráma, thriller

A 17. században Salem békés városát is megszállja a boszorkányláz: népharag, akasztások, furcsa és rejtélyes esetek. Aki gyanúba keveredik, 98%-ban biztos lehet benne hogy a bitófán végzi - a több éves háborúból visszatérő John Alden (Shane West) igencsak elcsodálkozik mikor visszatér az egykori városba, melyet atyja alapított - hamar kiderül, hogy a boszorkányok valósak de egyikük sem az akinek hitték. A nagy boszorkányláz ártatlan emberéleteket követel, az igaziakat pedig nagyon nehéz megtalálni.

Vélemény:  Először is szeretném leszögezni, hogy aki nem bírja a naturalista ábrázolást, ne kezdje el nézni! (Komolyan) Nem egy szokványos boszorkányos sorozat (teljesen más mint pl a Witches of East End), a boszorkányok teljesen más oldalon állnak és teljesen máshogy vannak ábrázolva. Számomra viszont a történet lebilincselő, jól visszaadja a hangulatot és a jelmezek is nagyon jók. Aki valami olyanra vágyik ami kilép a szokásos klisés dolgok közül, mindenképpen ajánlom! (Plusz pont, hogy a Nikitából a gárda két tagja is képviselteti magát, imádom ha egy nézett sorozatomban ismerős arcok bukkannak fel!)

New Girl
Műfaj: komédia

Jess, a kissé különc lány egy szakítás után új albérletet keres - összeköltözik három szingli pasival, akik ugyan furának és különcnek találják. Öt teljesen különböző személyiség egy lakásban sosem jelent jót - vagy mégis?

Vélemény: Igazi kikapcsolódást jelentő sorozat, semmi egetrengető, cserébe viszont kikapcsol és szórakoztat. Jess személyiségét tényleg sikerült különcre alakítani, bár ebben szerintem Zoey Deschanel-nek is nagy szerepe van. Sokszor nevetős, sokszor meg a fejedet fogós mert annyira bugyuta, de szerethető sorozat. Nagyon is.