Üzemeltető: Blogger.

#10 Illatgardrób | Yves Rocher Noix de Coco

DSC00007
Egy másik bejegyzésbn már említettem, hogy idén nyáron meg vagyok vadulva a kókusz és a mangó illatáért, így ideje volt beszereznem ezt az ízig-vérig kókuszos parfümöt az Yves Rocher-től.
Két kiszerelésben találhatjuk meg a bolt polcán, a kisebb az 20 ml, a nagyobb pedig 100. Én nem akartam belerohanni abba, hogy esetleg később megunom az illatot, így a kisebb kiszerelést választottam. Egy picike kis fújós üvegcsében érkezik a fehér színű parfüm, egyszerű és letisztult csomagolásban.

Illatjegyek nincsenek benne külön, csak maga a kókusz, viszont ennek az illata is változik az idő elteltével. Kifújáskor egy erősebb, édesebb kókuszillatot érzünk, ami teljesen felismerhető, aki eddig érezte rajtam, egyből rávágta, hogy kókusz. Az idő elteltével a harsányabb és édesebb kókusz lecsitul, és átcsap egy szolidabb vaníliás illatba, de még így is nagyon kellemes a parfüm - volt aki szerint egyenesen babaillata volt ebben az időszakban. A hatósugara egyébként meglepően nagy, távolról is érezni, bár az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy lehet túl sokat fújni magunkra, ez esetben a végeredmény nagyon tolakodó és orrfacsaró illatot fog eredményezni.

Tartósságát tekintve ne várjunk tőle világmegváltást, 2-3 óráig érződik, utána fokozatosan halványul, és már csak az (vagy az sem) érzi aki közel hajol hozzánk - ruhában és hajban viszont sokkal tovább megmarad.

Összességében: szerintem ez egy tipikus szezonális könnyed kis parfüm, amolyan táskába dobálós, buliba vivős, és kellemes emlékeket idézős. Nem bántam meg hogy megvettem, az árát abszolút megéri és finom illata van.  Nem tudom, hogy az ősz beköszöntével mennyire fogok majd érte nyúlni, olyankor előnyben részesítem az ilyenkor szekrényben porosodó erősebb, fűszeresebb illatokat.

Beszerezhetőség: minden Yves Rocher üzlet, a 20 ml 1.200 Ft, a 100 pedig 2.200 Ft-ba kerül. Annyit érdemes tudni róla még, hogy zöld pontos termék, azaz nem vonatkozik rá semmiféle kedvezmény. Van belőle tusfürdő, testápoló és fürdőtabletta is, illetve a parfümöt lehet még kapni szedres, málnás és vaníliás változatban.