Üzemeltető: Blogger.

Napvédelem | La Roche Posay Anthelios XL fényvédő és Garnier Ambre Solaire naptej SPF 50

DSC00004
Akik olyan fehér bőrrel rendelkeznek mint én, azoknak sajnos nincs mese, kell az az 50 faktor arcra és testre egyaránt. Volt szerencsém kipróbálni két terméket, ami a hozzám hasonló Hófehérkék és érzékeny bőrűek számára nagy segítséget jelenthet a nyárból maradt egy hónapra.
DSC00005
A La Roche Posay Anthelios XL 50 faktoros fluidja egy arcra való fényvédő, ami érzékeny és intoleráns bőrre készült, valamint parabén és parfümmentes. Egy kis csőrös adagolóval tudjuk kicsalogatni a tubusából (előtte jól fel kell rázni). Tényleg nagyon könnyed, szinte elfolyik a kezünkön a fényvédő, arcra kenve nagyon hamar beivódik és meg is szárad. Nem nehéz és nem is zsíros, lehet rá sminkelni is. Illatmentesnek ugyan nem nevezném mivel erőteljes alkoholillatot áraszt magából a benne lévő denaturált alkohol miatt. A bőrömet ennek ellenére nem szárította vagy irritálta szerencsére. Nagyon jól védi az arcbőrt a káros sugaraktól és a leégéstől, elég belőle egy vékonyabb réteg. 
DSC00008

DSC00006
A Garnier Ambre Solaire 50 faktoros naptejét egy mega-giga nagy családi kiszerelésben kaptam meg, ez a naptej konkrétan 400 ml-es. Hipoallergén, nincs benne se parfüm, se parabén, vízálló és nem ragadós, könnyű formulája van a csomagolás szerint. Minimális naptej illata van, ez azonban abszolút nem zavaró. Én úgy használom, hogy áttöltöttem egy Dm-ben vett kis utazós szett pattintós kis flakonjába - így a nagy és bumszli flakonból egy kisebbet és táskában hordozhatót varázsoltam. A naptej formulája könnyed, szinte vizes és abszolút nem ragacsos. Fél perc alatt beszívódik és nem hagy nyomot a testen, sem ragadós réteget.
DSC00009
Mindkettőt abszolút ajánlom az érzékeny és hófehér bőrű sorstársaimnak, hiszen csak ezek a fényvédők segítenek abban, hogy ne legyünk pirosra sültek egy-egy napon töltött óra végén.

Beszerezhetőség és árak: A Garniert a drogériákban találjátok meg  5.000 Ft körül, a fluidot pedig a gyógyszertárakban, 4.999 Ft-ért.

(A termékeket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a tesztben leírt véleményemet.)