Üzemeltető: Blogger.

Vendégposzt | Maybelline Master Precise filces tus teszt

1 tusok
A mai bejegyzés elég rendhagyó lesz, hiszen nem tőlem olvashatjátok, hanem HyperBunny-tól, aki megnyerte a két Maybelline tust, és most el is hozta nektek róla a véleményét - egy igencsak részletes és kidolgozott teszt formájában :)

Sziasztok!

Meának hála lehetőségem nyílt kipróbálni a Maybelline Master Precise filces szemhéjtusokat, ők lesznek a mai poszt főszereplői. Maga a tus nem újdonság, a feketét már megtalálhattátok az üzletek polcain eddig is, de a tavaszi/nyári Urban Jungle kollekció két új árnyalattal bővítette a palettát: egy fenyőzöld (Jungle Green) és egy sötétbarna (Forest Brown) színnel.
2 hegy
A tus külseje kicsit tömzsi és viszonylag rövid – ennek bizonyára minden rövidlátó sorstársam örülni fog, de el tudom képzelni, hogy valaki kényelmetlennek találja a használatát. A hegye végig keskenyedő, ha hihetünk a feliratoknak, ennek köszönhetően akár 0,4 milliméteres vonalat is húzhatunk. A matricákról szinte minden lényeges információt leolvashatunk, egyedül a mennyiséget nem, erről a honlapon sem írnak semmit. Fél év eltarthatóságot ígér, de ez egy ilyen termék esetén nem hiszem, hogy releváns, úgyis hamarabb beszárad. A Jungle Green csomagolása inkább kékesnek tűnik, ennek ellenére a nevéhez hűen egy zöld tussal van dolgunk, Sötétebb, mélyebb árnyalatú zöld, félúton a fenyőerdő és a mohos kövek színe között. Jól kihasználható szín, hétköznapra sem túl extrém, de mégsem a megszokott és uncsi fekete. Szerintem bármilyen szemszínnel jó választás lehet, de elsősorban talán a barna szeműeknek ajánlanám (hozzátenném kékkel sem rossz, de a viselője leszavazta.) A Forest Brown bármily hihetetlen is, egy barna tus. Sötét, első ránézésre szinte feketének tűnhet, de ahogy a képen is látható, van eltérés. Ez tényleg egy univerzálisan kihasználható darab, mindenkin nagyszerűen mutat, de különösen ajánlom a kék szemű kollegináknak a mindennapokra.
3 swatch
Használat során nem igazán tapasztaltam eltérést a két tus között. Az első néhány alkalommal tartották az ígéretet, és hajszálvékony vonalakat tudtam velük húzni, majd a filc legvége kicsit megtört és hajlékonnyá vált, így inkább „csak” vékonyan fog (körülbelül 0,8 milliméter, hogy pontosak legyünk), de átlagos felhasználásra még bőven jó ettől függetlenül. Folyamatosan és egyenletesen fog, nem pacázza össze a szemhéjamat, nem folyt bele a szemembe (kontaktlencse mellett különösen nagy előny) és nagyon könnyen lehet vele szép vonalat húzni. Filces tussal még sosem dolgoztam ezelőtt, mégsem okozott problémát ráérezni, a legnagyobb előnye számomra, hogy közvetlenül a szempillám tövébe is játszi könnyedséggel hozzáfértem vele. Krémmániás vélemények szerint hajlamos kiszáradni a hegy két használat között, részemről ilyet nem tapasztaltam, ha állítva tároljátok, nem hiszem, hogy ilyen gondja lesz.
5 zöld
Sajnos az élet azért nem fenékig tejfel, hátránya is akad a terméknek. Hajlamos megmakacsolni magát, ha a kész sminkre szeretnénk felvinni. Szemhéjpúderre, alapozóra nem mindig fog tökéletesen, hajlamos fel is szedni, és a következő használatkor is akadhatnak problémák, a takarítása pedig nem olyan egyszerű, mint egy ecsetnek. A szemen használt krémekkel, lemosókkal sincs jó viszonyban, elfolyik és beleül a bőr apró barázdáiba (a krémeket ráadásul szintén nehéz letakarítani róla), ezért csakis száraz, tiszta bőrre ajánlom.
7 barna
A tartósságát elég jónak mondanám, rajtam 7-8 órát tartotta magát, ami szinte rekord. Az érintéstől nem tűnik el azonnal, de a vizet, párát megsínyli – persze nem is ígér vízállóságot. A lemosása gyerekjáték, kétszer áttörlöm micellás vízzel és nyoma sem marad.

Szinte bármelyik drogériában megtaláljátok 2200-2300 forint körüli áron, de ha felkeltette az érdeklődéseteket, a Rossmannban a héten 1600 pénzért vesztegetik mindhárom színt. Érdemes előtte swatch-okat nézegetni, mert tesztert nem láttam kirakva, bár nincs lefóliázva maga a termék (sajnos). Annyit elárulhatok, hogy a fekete igazán fekete. 

Összességében jó szívvel ajánlom bárkinek, tartós, pofonegyszerű a használata, akciós áron mindenképp jó vételnek tartom. Még egyszer köszönöm a lehetőséget!

HyperBunny

(A véleményemet minden befolyástól mentesen, saját tapasztalataimra alapoztam!)