Üzemeltető: Blogger.

Teszt | Vichy Ideália Yeux szemkörnyékápoló

DSC00030
Ma egy olyan krémről hoztam bejegyzést nektek, ami az Ideália termékcsaléd tagja és a szemkörnyékre van kifejlesztve. Ilyet sosem láttatok még nálam mert húsz évesen még nem érzem szükségét a szemkrémnek, de gondoltam akkor hamár adódott a lehetőség, megpróbálom a lehetőségeimhez mérten letesztelni és írni róla.

DSC00033

A doboz szerint a krém kifejezetten az érzékeny bőrre való, parabénmentes, hipoallergén és Vichy termálvizet tartalmaz. Javítja a bőr minőségét és egységesíti a színét a szem körül, valamint csökkenti a sötét karikák láthatóságát. 

15 ml krém található a hosszúkás tubusban, aminek elég érdekes kinyomója van - elviekben ez szolgál arra, hogy el is tudjuk dolgozni a krémet vele, de én jobban szeretem a kezemet használni inkább ehhez a művelethez. Kinyomva a tubusból a krém színezettnek tűnik, de nem kell megijedni, ugyanis felvíve szépen igazodik a bőrünk színéhez. Kellemes, könnyed vizes állaga és textúrája van. Én általában vagy a hidratálóm után használom, vagy a primer felvitele után. Sötét karikáim ugyan nincsenek, de sajnos eléggé lilás a szemem alja, így kíváncsi voltam hogy ezzel mit tud kezdeni. Ahigy én érzem, picit hűsíti a szemkörnyéket, illetve tényleg egységesíti a bőrszínt (köszönhetően a fényvisszaverésnek) - azonban a korrektort nem váltja ki, csak előkészíti hozzá a terepet leginkább. Ha száraz a szemkörnyékem akkor is jó szolgálatot tesz, hiszen hidratálja, így nem fog borzasztóan kinézni a korrektor azon a területen.

DSC00032
Összetevők szerint tartalmaz antioxidánsokat, kémiai hámlasztókat és vitaminokat is, viszont itt jön egy hatalmas de: van benne denaturált alkohol - ami köztudott, hogy a bőr egyik legnagyobb ellensége, hiszen szárítja és irritálhatja és ennek a krémnek pont nem ez lenne a lényege, így értetlenül és elég szomorúan állok a dolog előtt, főleg hogy az összetevőlista 5. helyén áll. 
DSC00036

Összességében úgy érzem, hogy a denaturált alkohol elviszi nálam az egész krémet, holott enélkül elmenne - számomra nem egy nélkülözhetetlen termék, leginkább a koromnak köszönhetően.

Ha valaki adna azért egy próbát, azt hiszem 6.000 Ft körül beszerezhető a gyógyszertárakban, patikákban.

(A terméket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolja a tesztben leírt véleményemet.)