Üzemeltető: Blogger.

#9 Illatgardrób| Escada: Born in Paradise

IMG 1206
Aki régóta követi már a blogot, annak nem újdonság, hogy az egyik álommárkám parfümök terén az Escada - a szerelem akkor kezdődött, amikor kisebb koromban megéreztem nővéremen az Island Kiss-t (akkor még persze fogalmam sem volt róla, hogy melyik ez, csak annyit tudtam hogy iszonyatosan finom), és akkor teljesült be, amikor idén tavasszal Bécsben megpillantottam az egyik parfüméria polcán az akkor itthon még nem kapható újdonságot, a Born in Paradise-t. Beleszagoltam és tudtam, hogy innen nincs megállás, beleestem egy újabb Escada illatba. Ez a mi kis történetünk ezzel a parfümmel, úgyhogy ennyi bevezető után lássuk is, milyen! :)

IMG 1204

A Born in Paradise tipikusan az a parfüm, ami visszahozza a régi Escada illatok hangulatát (ez a tavalyi Cherry in the Airnek abszolút nem sikerült szerintem) és nyáron teljesedik ki igazán. Amikor ősszel vágyakozva nézegeted a polcon majd beleszagolsz, elő fog jönni a megannyi emlék és velük együtt egy kis darabka nyár is - mintha csak az üvegbe zárták volna a napsütést, tengerpartot, és a nyári szezonjukat élő lédús, isteni finom gyümölcsöket.  A fejjegyben az alma, a kókusz és a görögdinnye indít - én a jelenlegi illatolásnál érezni vélem a cédrust és szantált is, ami elvileg az alapillat része már, de érezhetően ott lapul a háttérben. Kis idő elteltével jöhet a kókusz és az ananász a szívillatban, itt kezdődik a gyümölcsök édes keveredése - kicsit olyan mintha egy szuper édes, szuper gyümölcsös koktélt kortyolnánk, aminek minden cseppjét kiélvezzük.

Ez a parfüm mintha csak a nyár esti bulikra lenne tervezve, könnyed és finoman körbeölel a gyümölcsösségével - habár a hatósugara nem túl nagy, pár lépésnyi távolságból vagy közel hajolásból érezni csak és ezen az sem segít ha többet fújunk, itt (sajnos) nincs meg a Pink Sugar effektus - ez nem az a parfüm ami tolakodik és csavarja az orrod. Ha a magadénak érzed az illatot és szívesen viseled, azt fogod észrevenni, hogy sokszor fognak szimatolni az emberek és dicsérni az illatod - fiúk és lányok egyaránt. Az illat egyébként előszeretettel hagy nyomot a hajban és a textíliákban - így pl az ágytakarón és a ruhákon is érezni még sokáig. A tartóssága azonban sajnos a bőrön nem ilyen dicséretes, 4-5 óra múlva már erőteljesen halványodik és elillan.

Árkategóriában sem éppen olcsó darab, a 30 ml-es pl 7-8 ezer körül van, az 50 és 70 ml pedig 10.000 Ftnál és feljebb kezdődik, és kizárólag csak a parfümériákban elérhető (plusz Müller)

Összességében bármennyire is lehetne jobb a tartóssága, én egyszerűen nem tudom nem szeretni a Born in Paradiset, hiszen a parfümös polcom dísze és az egyik kedvenc illatom - bár pont éppen ezért fújom csak különlegesebb alkalmakra és inkább csak olyan hétköznapokra amikor szükségem van valamire, hogy felvidítson. Aki szereti az Escada parfümjeit és az édes illatokat, annak bátran ajánlom, csalódni nem fogtok!

Körkédés: ti ismeritek / szeretitek az Escada illatait?