Üzemeltető: Blogger.

Arcápolás | Fabulon hidratáló krém normál bőrre

DSC00001
A Helia-D után lehetőségem nyílt kipróbálni egy újabb magyar márka termékét, ennek eredményeképpen született meg a bejegyzés. (Megj: ezt a krémet pedig a Helia-D forgalmazza, hogy pontosak legyünk). Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy mit tud a híres-neves Fabulon hidratáló kréme, olvassatok tovább!

DSC00002
Az arckrém normál bőrre van (bár őszintén, manapság szerintem senki nem szaladgál "normál" bőrrel, hiszen annyiféle bőrprobléma van), és a csomagolás szerint ligetszépe olajat és szőlő kivonatot tartalmaz, valamint 50 ml a krém űrtartalma.
DSC00003
Az állaga meglepően könnyed és vizes, kinyomáskor van egy kellemes, ámde erős és jól érezhető illata is. Nem ragacsos, nagyon könnyű eloszlatni a bőrön és nagyon hamar be is szívódik, elég belőle egy kisebb borsószemnyi mennyiség az arcra és a nyakra egyaránt - én reggel és este is szoktam használni. Először lemosom az arcom a Nonique krémes lemosójával, majd áttörlöm a La Roche Posay micellás vizével, végül pedig jöhet ez a krém. Nem okozott a bőrömön sem allergiát, sem irritációt, vagy pattanásokat.A nem normálnak minősülő vízhiányos bőrrel is jól együtt tud működni, elegendőnek érzem a hidratáló hatását. Negatívumként talán az illatát tudnám felhozni ami kissé erős lehet - de a parfüm az összetevőlista közepe felé van sajnos, így nincs min csodálkozni.

Összetevők tekintetében tényleg tartja a parabénmentességet, és egész szép összetevőlistával rendelkezik. Van benne antioxidáns (Tocopherol, azaz tiszta E-vitamin - bár sajnos a lista vége felé) , gyulladáscsökkentők (ligetszépe olaj) és vitamin is (E vitamin, panthenol).

Összességében szerintem szép összetevőlistával rendelkezik ez a krém (nem vagyok szakértő a témában ugyan, de a Krémmánia sokat segít), és az állaga miatt nyárra ideális választás lehet, hiszen könnyedebb mint egy átlagos krém (bár az LPR Ultra fluidjával nem tudja felvenni a versenyt ilyen tekintetben, nálam ő lett az etalon), és ráadásul plusz pont, hogy magyar termék, így szerintem egy próbát megér, ha egy könnyedebb hidratálót kerestek nyárra - fényvédő viszont nincs benne, erre figyeljetek!

A krémet megvásárolhatjátok a drogériákban, vagy a Szépségbolt webáruházában, 999 Ft-ért.

(A terméket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a tesztben leírt véleményemet.)