Üzemeltető: Blogger.

Teszt | Essence Gel Nails at Home kezdő szett

DSC00063
Lehetőségem adódott kipróbálni az Essence Gel Nails szettjét, és eljött az ideje, hogy beszámoljak a tapasztalataimról Nektek. Lássuk!
DSC00064
A kezdő csomagot egy mini, USB-s UV-lámpa  (egy ujj fér bele, és egy percig ég), egy lehúzhatós alap, egy primer, egy zselés topper és egy lemosó alkotja.A művelet mikéntjét nem fotóztam végig (főleg, hogy magamnak csináltam, így nem is nagyon tudtam), viszont rengeteg blogon megtalálhatjátok, a lépéseket azonban leírom.

1. Elsőként áttöröljük a körmünket a lemosóval, hogy eltávolítsunk mindenféle szennyeződést és maradványt.
2.  Jöhet a primer. Nálam már itt gondok akadtak, ugyanis a primer ecsete konkrétan meg van keményedve, és egybe össze van állva - nem tudom, hogy mindenkié ilyen-e, de nálam ez megnehezítette a lakkozási folyamatot.
3.  Jöhet a lehúzható alap (amit már lámpa alá kell tartani), amivel akárhogy maceráltam, mindig buborékos lett legalább egy ujjamon.
4. Újra megtisztítjuk a körmünket a tisztító folyadékkal.
5. Lakkozás színes lakkal - én itt a kísérlet kedvéért nem egy Essence lakkot használtam, hanem egy Maybellinet, hogy megnézzem mennyire kompatibilis a kettő egymással - de jelentem, semmi gond nem volt, bármilyen márkájú lakkal működik a dolog.
6.  Megvárjuk, hogy a lakk megszáradjon, majd jöhet a fedőlakk, és ismét lámpa.
7. Újból áttöröljük a körmöket a tisztító folyadékkal.
DSC00066
És a tapasztalatok: Az egyik kezemen az Essence szettjét használtam, a másikon sima alap és fedőlakkot. A gél szett 4-5 napig tökéletes volt, azonban a másik kezemen már elkezdett lepattogni a lakk - nálam viszont ez nem jelent rekordidőt, hiszen 4 napig általában minden körömlakk kibírja a körmeimen. Nem igazán tudnék különbséget tenni kinézetre egy gél lakkos és egy sima lakkos kéz között, megmondom őszintén, nagyjából ugyanezt az eredményt kapom akkor is, ha egy fényes fedőlakkot felrakok a lakkozásra. A lehúzható alap sem igazán akart mindig működni, és az eltávolítás is macerás volt - rájöttem, hogy nekem egyszerűen borsódzik a hátam attól, hogy kapirgáljam és húzogassam a lakkot a körmömről - kicsit olyan, mintha a saját körmömet piszkálnám le éppen, és ettől a hideg ráz. Összességében nálam nem nyújtott több élményt, mint a sima lakkozás sajnos, ezt a lekapirgálást meg húzogatást pedig kifejezetten nem szerettem. :( 
                                    DSC00074

(A terméket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a tesztben leírt véleményemet.)