Üzemeltető: Blogger.

Arcápolás | JimJams 3 lépéses arcápoló csomag

jam
A mai bejegyzésben egy három termékből álló arcápoló csomagról szeretnék nektek írni részletesen - ezek voltak az első próbált termékek a JimJams márkától, amik valóban tetszettek és használtak is a bőrömnek. Lássuk!
A csomag áll egy aloe verás és panthenolos habzó lemosóból, egy liposzómás gélből, amely "aktiváló" azaz a fölé fölvitt hidratálókrém hatását megnöveli, valamint egy nappali arckrémből.

Aloe Verás habzó lemosó gél (1. lépés)
DSC00076
A lemosó minden bőrtípusra ajánlott, valamint alkoholmentes, így véletlenül sem kell félnünk attól, hogy kiszárítja a bőrt. Az állaga géles, elég belőle egy kevés adag, hamar felhabzik. Egy kevés illata van, amit nem tudnék meghatározni hogy milyen illat pontosan, viszont az eddig próbált JimJams termékektől eltérően ez nem zavarta vagy facsarta az orromat. Miután leöblítettem a lemosót, az arcom tiszta lett és friss érzetű, nem húzódott, és nem is szárította ki vagy irritálta a termék.

Összetevőit tekintve egy viszonylag szép termékről van szó, hiszen nincs benne alkohol - viszont van benne illatanyag, szerencsére csak az összetevőlista vége felé. Gyulladáscsökkentőként tartalmaz aloe vera leveléből kinyert levet (igaz hogy ez nem az összetevőlista elején szerepel, hanem inkább a közepe felé), hámlasztóként pedig szintén az összetevőlista hátulján kullogó citromsav szolgál, valamint van benne némi vitamin is a Panthenol személyében. 

Liposzómás gél (2. lépés)
DSC00194
Ez a gél arra szolgál, hogy a fölé felvitt arckrém hatását megnövelje, ezáltal jobb hidratálást biztosítva a bőrnek. A leírás szerint alkohol és parabénmentes, hipoallergén termék, amely szintén minden bőrtípusra ajánlott. Színtelen-szagtalan gél, melyet egy pumpás flakonból nyerhetünk ki. Nekem 1-2 pumpálásnyi kellett, hogy bele tudjam masszírozni az egészet a bőrömbe. Felvitel után furcsa, csúszós réteget és érzetet hagy maga után, de cserébe hidratálta és egységesítette az arcbőrömet, rákenve a krémet pedig az jobban beszívódott,és hidratáltabb érzést hagyott maga után. Önmagában is használható termék - a trióból a legkedvencebb termékem lett, és sajnos pont ő is fogyott el legelsőnek. 

Összetevőit tekintve tényleg nem tartalmaz sem alkoholt, sem parabént, sem illatanyagot. Cserébe viszont van benne egy kisebb mennyiségű antioxidáns is, a Tocopherol (ismertebb nevén tiszta E vitamin), a hidratálásról pedig a Hyaluronsav és a virágméz kivonat gondoskodik (az összetevőlista közepe és vége felé).

Nappali hidratáló arckrém (3. lépés)
DSC00189
DSC00192
Ez a krém már normál bőrre ajánlott (bár őszintén, kinek van a mai világban normál bőre?...), és a csomagolás ígérete szerint tartalmaz UV szűrőt, illetve A, C és E vitamint is. Elméletben 25+ életkortól ajánlják, viszont jelentem, hogy szerintem abszolút beválik akárhány évesen használja az ember.

A krém könnyed állagú, szolid virágillatú. Önmagában és a gélre kenve is könnyű eloszlatni, hamar beszívódik, és puha, hidratált érzetet hagy maga után, nem irritálja a bőrt egyáltalán.

A krém esetében bátran kijelenthető, hogy tele van pakolva minden földi jóval - hiszen antioxidánsként találunk benne Gingko Biloba levélkivonatot,  E-vitamint, C-vitamint, és A-vitamint (bár nem teljes formában), valamint tartalmaz gyulladáscsökkentőket, (aloe levélkivonat, fekete nadálytő kivonat) kémia hámlasztókat (tejsav) és vitaminokat is egyaránt. Sajnos az összetevőlista vége felé az illatanyag is képviselteti magát, ugyan csak kisebb mértékben.

Összességében ez a három lépéses arcápolási program reggel és este visszahozta az arcom a folytonos kiszáradásból, és ezért nagyon hálás vagyok neki. A liposzómás gél azóta elfogyott, szerencsére azonban a lemosóból és a krémből még a fele megvan kb., így azokat szintén használom azóta minden nap. Ha esetleg épp most akartok váltani arcápolás terén, vagy kipróbálni valami újat, én bátran ajánlom ezeket a termékeket -a krémet és a lemosót a Rossmann polcain is megtaláljátok, a liposzómás gél azonban csak az Alveola oldalán elérhető.
DSC00196
Szeretném továbbá kijelenteni, hogy az összetevőkkel kapcsolatosan minden adat megtalálható a Krémmánián, ahonnan én is tájékozódtam. Nem vagyok profi az összetevők olvasásában és elemezgetésében, és ezt nem is állítottam soha - csupán tájákoztatásul és háttérinformációként szerettem volna alátámasztani, hogy ezek a termékek nem csak hangzatos ígéreteket tesznek az összetevőkről, hanem tényleg megtalálhatóak bennük.

(A termékeket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményem!)