Üzemeltető: Blogger.

Arcápolás | Farmec Natural argánolajos 2 az 1-ben lemosó

DSC00199
Kb. egy hónapja keresett fel Timi, a Farmec cég képviselője hogy lenne-e kedvem egy szabadon választott terméket tesztelni a márka kínálatából. Nagy örömmel mondtam igent, és a választásom erre a lemosóra esett, hosszas tanakodás után.
DSC00229
A lemosó száraz, érzékeny bőrre van, és használható akár arclemosóként, akár sminklemosóként. 200 ml lapul a flakonban. Az arclemosó tejes állagú, nagyon folyékony és kissé erős, parfümös illata van. Az adagolóval vigyázni kell, mert hajlamos egyszerre sok kiömleni a kezünkbe, így óvatosan nyomjuk meg.

DSC00250
Elég egy kevés az arcomra belőle, lemosás után nem hagy zsíros érzetet, tisztának és frissnek érzem tőle a bőröm, a használata után a krémezés viszont mindenképp szükséges. Sminklemosóként jól lehozza a sminket, bár azért a szempillaspirállal picit küzdeni kell, de ez sem vészes. Viszont negatívumként sajnos fel kell hoznom, hogy pattanásokat okozott a használat során - kis piciket, és többet egymás után. Amikor ezt használtam, nem nagyon cseréltem le semmi mást az arcápolási rutinomban - így sajnos több mint biztos vagyok benne, hogy a lemosó a ludas emiatt. Az összetevőket végigböngészve azonban nem találtam meg a megoldást, melyik lehet a hibás. Emiatt sajnos szomorú vagyok, ugyanis nagyon ritka hogy bármelyik használt arcápolási termékem pattanásokat okoz - utoljára egy Balea arcradír csinált velem ilyet.

Összetevőit tekintve  a lista közepe felé van benne az argánolaj, amely antioxidánsként funkcionál, illetve találunk benne kakaóvajat is - sajnos az illatanyag is képviselteti magát, bár jóval a lista vége felé.

A ternékkínálatban azonban még rengetegféle termék megtalálható akár hajápolásról, akár napvédelemről legyen szó. Beszerezhető a drogériákban, a hiperekben és a Gerovital webáruházában is.
(A terméket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a tesztben leírt véleményemet.)