Üzemeltető: Blogger.

A nagy Beauty Blender párbaj - melyik a legjobb?

DSC00117
Nagyon izgalmas teszt elé érkeztünk, ugyanis ma három Beauty Blender szivacska fog megküzdeni egymással egy párbajban. A három résztvevőnk nem más mint egy Ebayről rendelt, egy Primarkos és az eredeti, valamint szó lesz arról is hogyan ismerhető fel az eredeti Beauty Blender.

                                       Használat, avagy mire jó a Beauty Blender?

Mielőtt a szivacskák párbaja elkezdődne, előbb elmondom hogyan és mire lehet használni a Beauty Blendert: eredeti célja szerint bármilyen folyékony termék eldolgozására, hogy "flawless" finist érjünk el, azaz az alapozó az arcunkon csíkmentes, hibátlan legyen gyönyörűen eldolgozva, amit egy egyszerű alapozószivaccsal nem igazán érhetünk el teljesen. De ezek a kis szivacskák használhatóak még továbbá korrektor, pirosító (akár por, akár krém) eldolgozására, sőt felvihetjük vele akár a szemhéjpúdert és a rúzst is., tehát igen sokoldalú termék.

A használata úgy történik, hogy bevizezzük a szivacskát, majd ütögető mozdulatokkal eldolgozzuk a kívánt terméket az arcon, amíg el nem érjük azt a finist, amit szerettünk volna.

1. Textúra
nyomkodás
A három szivacska textúrája igencsak különbözik egymástól, jóllehet így könnyedén meg tudjuk állapítani, melyik is az eredeti. Az Ebayes darab a legtömörebb mind közül, a Primarkos már kevésbé tömör, de itt is érezni hogy vastag anyagból van, az eredeti pedig légiesen könnyed anyagból készült - míg az ellenfeleire nagyobb nyomást kell gyakorolni hogy összenyomhassuk, ez a mozdulat az eredetinél egyszerűen kivitelezhető.
2. Méret, alak

DSC00117
A három szivacska szárazon méretében nem nagyon különbözik egymástól - a Primarkos picivel nagyobb, mint társai, az Ebayes darab pedig kevésbé hosszúkás, inkább kerek az alakja, de összességében elmondható hogy mindegyik tojás alakú, kicsúcsosodó véggel.

Hatás
Itt mutatkozik meg igazán a különbség az eredeti és a másolatok között - ugyanis amíg a gyengébb utánzatokkal hajlamos csíkos maradni a végeredmény, az eredetivel ezt pofonegyszerű elérni, gyönyörűen mutat vele akár a BB krém, akár a pirosító az arcon - bár én ezt leginkább krémpirosítóval próbáltam. Nagy előnye egyébként a forma is: A domborodó végekkel a nagyobb arcfelületeket, a hegyesedő, csúcsosodó véggel pedig a nehezebben elérhető helyeken lehet dolgozni - így szépen eldolgozható ezzel a véggel a folyékony korrektor a szem alatt, pl, a másik végével pedig a krémpirosító. Az eredetivel gyorsabban hatékonyabb eredményeket érhetünk el, míg a másolatokkal több idő alatt kevésbé szebb munkát - bár meg merem kockáztatni, hogy még így is jobb teljesítményt nyújtanak mint az átlagos szivacsok.

Az eredeti Beauty Blender:
vizesen
Amikor bevizeztem a szivacsokat, a legelső ami feltűnt az az volt, hogy míg a Primarkos és Ebayes verzió mérete ugyanakkora maradt, az eredeti Blender legalább a kétszeresére nőtt - ez főleg akkor látszott, ha a másik két társa mellé tettem. Tehát az eredeti onnan ismerhető fel, hogy vizesen megduplázódik a mérete, míg a másolatok ugyanakkorák maradnak.

Tisztítás

Létezik kifejezetten tisztító folyadék is a Blenderekhez, azonban én ezt a műveletet folyékony szappannal vagy némi balzsammal szoktam kivitelezni folyó víz alatt. Picit beledörzsölöm a balzsamot a szivacskákba, majd óvatosan kinyomkodom belőle, így kijönnek belőle a sminktermékek ottmaradt foltjai - szerencsére ezidáig egyik Blendernek sem ártott ez a mosási módszer, de az eredetinél azért érdemes befektetni egy tisztító folyadékba hogy minél tovább bírja, biztos ami biztos.

Ár

Itt is mutatkozik egy nagy különbség - míg a másolatokat rendkívül olcsón tudjuk beszerezni (párszáz forint, vagy pár euró), addig az eredetinek igenis megkérik az árát, 4.850 Ft-ba kerül.

Beszerezhetőség

Magyarországon a SzépLeszel webáruházából tudjátok megrendelni, ahogy írtam 4.850 Ft-ért - ha pedig először az olcsóbb verziókkal kísérleteznétek, ajánlom az Ebay oldalát. 

(A drogériákban az Essence verzióján kívül még nem láttam egyébként hasonlót sem, így ott nem tudok alternatívát ajánlani.)

Videó a használatáról, és további segítségek a Blenderhez:
http://beautyblender.hu/


Az eredeti Beauty Blendert a szepleszel.hu webáruház bocsátotta rendelkezésemre a teszthez, amit még egyszer nagyon szépen köszönök! Természetesen ez nem befolyásolta a véleményemet semmiben, a bejegyzésért anyagi juttatásban nem részesültem, a tesztben a saját, őszinte véleményem olvashatjátok.