Üzemeltető: Blogger.

#5 Illatgardrób | Gabriela Sabatini

DSC09987

Ismét egy parfümteszttel jelentkezem - ezúttal Gabriela Sabatini illata kerül terítékre, melyet a Prestige Products Kft ajánlott fel tesztelésre. Lássuk is!


Illatjegyek
Fej

gyümölcsös tónusok, bergamott, mandarin, citrom, aldehidek

Szív
heliotrop, rózsa, lonc, narancsfa virága, jázmin, gyöngyvirág

Alap
pézsma, szantálfa, borostyán, vanília, moha, pacsuli
DSC09990

Őszintén szólva ez volt az első találkozom Sabatini illattal, így úgy gondoltam, hogy tegyünk vele egy próbát és meglátjuk. :)

Első szaglásra nagyon-nagyon édes parfüm. Bergamottal és némi citrommal indít, hogy aztán előtörjenek belőle a virágos jegyek, némi narancssal. karöltve. A virágos jegyek alatt leginkább a gyöngyvirágot lehet benne érezni, a leszáradása pedig fás-édes. Ami viszont a legnagyobb gondom a parfümmel: alig-alig lehet megkülönböztetni egymástól az illatjegyeket, mert a gyöngyvirág édes illata uralja az egészet, így csak akkor érzünk mellette bármi egyebet is, ha tényleg mélyen beleszagolunk. A pacsuli pedig sajnos nem a kedvenc illatjegyem, valószínűleg ez is közrejátszik abban, hogy a kémia abszolút nem működik a bőröm és az illat között. Rajtam csak egy édes, egybeolvadó virágos massza lesz, amit egyáltalán nem érzek magaménak sajnos - inkább egy idősebb nőn tudnám elképzelni leginkább.