Üzemeltető: Blogger.

Helia-D BB krém teszt

Sziasztok!
DSC00149

Nagyon régóta adós vagyok már Nektek a Helia-D BB krém tesztjével is, itt az ideje bepótolnom! Szívesen készítenék teljes arcos képeket is, de én béna vagyok önmagam fotózásában, és nem akadt éppen segítségem, sajnálom :(


A tubus hosszúkás és vékony, 50 ml krémet tartalmaz, ami szerintem akár egy évig is elég, ha nem többig. Színválasztékból 2 féle van ha jól tudom, egy Light és egy Normal. Én a Normal verziót birtoklom, eleinte féltem, hogy nem lesz jó, de végül kiderült, hogy mégis passzol a bőrszínemhez. (Pedig tudjátok, milyen Hófehérke vagyok...) A krémről még annyit, hogy 20 faktoros fényvédőt is tartalmaz.

DSC00157
Kinyomva - kicsit barnásnak látszik az én fehér bőrömhöz képest.

Az első, amit a krém kinyomása után tapasztalunk: az a tipikus finom Helia-D illat - aki szagolt már Helia-D terméket, tudja miről beszélek :D Az állaga sűrű, sokkal nehezebb, mint pl a Maybelline BB-je. Épp ezért vigyázni kell vele, hogy kis mennyiséget vigyünk fel, egy nagy vastagabb réteg már nagyon sok az arcon. Illetve inkább kevesebbet nyomjunk ki és azt dolgozzuk el.

DSC00160
Itt jól látni a példát, hogy egy kis borsónyi mennyiség is elég sok. Elsőre kinyomva elég ijesztő ez a barna szín...
És akkor jöjjön a krém legnagyobb mumusa: az eloszlathatóság. Ugyanis ez nem egy idepötty-odapötty-elkenem-készvagyok BB, hanem ezzel bizony taktikázni kell, hogyan visszük fel. Elég érdekes dolgokat tud produkálni ugyanis, ha a sima mozdulatokat próbáljuk bevetni rajta... Mint pl kukacosodás, és furán kinézés. (ejj, de szépen fogalmazok ma) A legjobb módszer, ha körkörös mozdulatokkal masszírozzuk bele a bőrbe. (Ami egyébként a csomagolásra is rá van írva)

DSC00162
Alakulunk, alakulunk, de az eredmény még mindig ijesztő kicsit
A krém alá kell hidratálni ha száraz a bőrünk, ugyanis hajlamos kiemelni a száraz területeket. Felkenve egyáltalán nem érezni, nem kelt maszkos hatást, ha egy leheletvékony réteg van rajtunk. A fedését közepesnek mondanám, korrektor kell, de szépen egyenlít, és nem ül bele a pórusokba sem, ami bizony mindenképpen pozitívum.
DSC00166
És végül sikerült eldolgozni. :)
A krém egyik nagy poziitívuma, hogy (nagy pepecselés után ugyan) szépen idomul a bőrszínhez, így ha esetleg nincs a Light árnyalat a drogériáknál, vagy a webshopban, a Hófehérke társaim megpróbálkozhatnak a Normal árnyalattal is. Nyárra egy nagyon leheletvékony rétegben ajánlom csak.

Az ára 1500-1600 Ft körül mozog a drogériákban, illetve megrendelhetitek INNEN

Összességében: mindenképpen pozitívum, hogy magyar termék, és elég olcsó. Szép a fedése, finom az illata, nem ül bele a pórusokba - azonban igencsak ki kell tanulni a használatát, nem egy feldobom és már megyek is krém, elég nehéz az állaga is. Színválasztékból sajnos nem túl erős, egy nyáron igencsak lebarnult bőrre lehet, hogy a normal árnyalat már nem jó. Szerintem nem rossz krém, aki a kicsit sűrűbb krémeket kedveli, annak mindenképpen ajánlom. Nekem kicsit sok ez a sűrű állag, én a könnyedebb állagot kedvelem.

(A terméket tesztelésre kaptam, azonban ez nem befolyásolja a véleményemet, a teszteknél 100%ig a saját véleményem olvashatjátok. A bejegyzésért semmilyen anyagi juttatásban nem részesültem.)