Üzemeltető: Blogger.

54. Happy Friday

Sziasztok!

Ma egy kicsit személyesebb hangvételű bejegyzéssel jövök Nektek, mégpedig arról, hogyan tehetitek a hétvégét valami igazán különleges nappá. Nekem pl. elég rossz kedvem volt a hét majdnem minden napján, így úgy gondoltam, hogy feldobom a péntekemet egy kicsit, elvégre mégiscsak hétvége van. De nemcsak ekkor folyamodhattok ehhez az opcióhoz - szerintem ezt mindig meg kellene tenni, a hetet úgy lezárni, hogy ne csak elmenjen felettünk, hanem tényleg pihentető legyen, és elegendő energiát adjon ahhoz, hogy a hétfőt mosollyal az arcodon és pozitívan tudd kezdeni.


Mi volt az én receptem? 2 csomag sajtos-vajas popcorn, egy tábla milka csoki, egy üveg málnás Apenta, és egy rész a Gossip Girl 6. évadából. Mivel nagyon ritkán eszem ennyit és nasit is egyszerre, üdítőt meg pláne soha nem iszom, (csakis ásványvíz), így úgy döntöttem, hogy a kis lelkem ápolgatására ezek most tökéletesek lesznek. Azonban egy valamire vigyázzatok: ne nyúljatok mindig a csokihoz / popcornhoz / üdítőhöz, az már régen rossz, ha csak ezzel tudod felvidítani magad! (Te, és a súlyod is egyaránt vidám lesz, ebből az utóbbit nem biztos, hogy akarod.) Bűnös dolog volt, de én ma kihagytam a Zumba órámat is, ami viszont nem feltétlenül pozitív dolog.

És most felsorolom Nektek hogy én mit szoktam csinálni, hogy a hétvégét szebbé tegyem, illetve, hogy ti mit tehettek érte:

1. Kucorodj be a sarokba a kedvenc könyveddel, és egy bögre teával! Garantáltan nem leszel kirobbantható onnan egy darabig. De akár a kedvenc magazinod is megteszi, amit nem értél rá elolvasni hét közben. Esetleg beáshatod magad a könyvtárba is, új kincsek után kutatva.

2. Csináld meg a "nem volt rá időm egész héten" dolgokat! Most nincs kifogás, nyafogás, csak rajtad áll, hogy mennyit csinálsz meg ezekből!

3. Tarts csajos napot! Akár magaddal, akár a barátnőddel -egy kis shopping, egy kis nézelődés, lófrálás a városban, akár egy mozi, vagy egy csajos este - bármi belefér!

4. Forró fürdő, valami fincsi habfürdővel, nagy habokkal - a relaxáció garantált!

5. Mozogj! Menj el Zumbázni, az edzőterembe, vagy csak futni. Engedd el magad, nyomd be a kedvenc zenéd és csak táncolj! A mozgás is boldogsághormonokat szabadít fel, és egészséges, jobban fogod tőle érezni magad.

6. Utazz! Ha van időd / pénzed / kedved, fogd meg magad és látogass el valamelyik közelebbi magyarországi városba, és élvezd az idegen tájat, sétálj, nézelődj!

7. Menj el bulizni / kiállításra / koncertre, bármire a lényeg, hogy valami közösségi programon legyél, amit élvezel - akár egyedül, akár társaságban!

8. Nézz filmet / sorozatokat! Kucorodj be a laptopod / tv elé, és indulhat is a maraton!

9. Szépítkezz! Jöhetnek az arcpakolások,  a körömlakk, a testradír - a lényeg a magadra fordított idő, amitől szintén csodásan fogod érezni magad.

10. Süss-főzz! Készíts valami finom sütit, esetleg egy kiadós ebédet / reggelit / vacsorát.

11. Sétálj! Egy nagy, hosszú séta meleg pulcsiban, kabátban, sállal a nyakadban, és az őszi avar ropogása a talpad alatt - örökítsd meg, mielőtt jön a zord tél!

12. Kreatívkodj! Írj blogot, fűzz gyöngyöt, csinálj DIY projektet, rajzolj, fess, írj - bármi, amivel szabadon engedheted a szárnyaló fantáziád!

13. Üríts ruhásszekrényt! Nézd át a gardróbodat, és a felesleges dolgokat gyűjtsd össze - így nem csak helyek szabadulnak fel, hanem oda is adhatod a rászorulóknak, esetleg el is adhatod őket az interneten.

Hirtelen nekem ennyi jutott eszembe, de azt hiszem, bátran mondhatom, hogy rengeteg dolog van még, csak szemfülesnek és kreatívnak kell lenned, rajtad áll az egész. Jaj, a kép nem direkt lett szürke, csak a Gossip Girl-ös az volt, és nem akartam elrontani az összképet. =)

(A cikk 100%ig saját kútfőből készült, kérlek, hogy ne másold le!)

Hasznos volt Nektek a cikk? Ti mit szoktatok még tenni, hogy szuper hétvégétek legyen? Mit tudnátok még a listához tenni?