Üzemeltető: Blogger.

49. Egészség és Fitness Napok - Beszámoló, 1. rész


Sziasztok!

Akkor ma az Egézség és Fitness napokról hoznám Nektek a beszámolót, amit ígértem. A poszt hosszú lesz, így a tovább gomb után tudjátok megtekinteni.


 Az esemény maga ugye vasárnap volt, a Folyondár Vasas Sport és Táncközpontban, reggel 9 órától délután 5 óráig. Sajnos Miu nem tudott velünk jönni, így én és R. barátnőm vágtunk neki a nagy feladatnak. A Nyugati pályaudvartól indultunk a 109-es busszal, majd onnan a 156-ossal tovább. 

Kisebb felfelé gyaloglások után, és a tömeget követve (én persze magastalpú bokacsizmában, de ezt tekintetettem a bemelegítésnek :D) meg is érkeztünk a Folyondárhoz. Leszurkoltuk a 800 Ft-os belépési díjat, majd még 200 Ft leadása után a kabátjainktól is megszabadultunk. Időközben kaptunk egy Catrice ajándékcsomagot (a csomag tartalmáról később, vagy egy másik posztban), egy masszázskesztyűt, C-vitamint, valamint egy kérdőívet, tájékoztató füzetet, és én még elvettem egy Wellness magazint is. 

El is indultunk átöltözni nagy lelkesen, azonban hatalmas negatívummal kellett szembesülnünk: nem volt öltöző , és az egy db női mellékhelyiségben kellett átöltöznünk. Nem nagy érvágás, de azért mégiscsak kényelmesebb pár pad mellett öltözni, ugyebár. Hálistennek akkor még nem voltak sokan, mivel korán érkeztünk Lesétáltunk a csarnokba, megreggeliztünk, majd elindultunk körbenézni a standoknál. (Időközben ment már egy torna, hirtelen fogalmam sincs, hogy épp mi volt). A standoknál ingyenes egészségügyi méréseket végeztek, illetve pár termék szponzora volt kint.

Elsőnek beálltunk a sorokba, hogy megnézzük mennyi a vércukor-koleszterin szintünk, a súlyunk, a vérnyomásunk, illetve a testzsír százalékunk. Volt ahová nem sikerült bejutnunk,  (hány éves a tested,  állapotfelmérés, stb) de szerintem ez egy hihetetlen jó ötlet volt a szervezők részéről, piros pont érte. Minden érték rendben volt a méréseken (nekem legalább 99%-ra tökéleteset mondtak), így megnyugodva folytattuk utunkat a szponzorok standjai felé. Itt is lehetett kitölteni kérdőívet, amivel lehetett nyerni, a lényeg viszont főként az volt, hogyha feliratkozol az adott márka hírlevelére, kapsz egy ingyen terméket. Körbenéztünk, ami érdekelt, feliratkoztunk. Így kaptunk egy adag cézársalátát, megkóstolhattuk az új édesítőszerrel, a sztíveával ízesített Nesteat, illetve választhattunk egy gyógynövényes fájdalomcsillapító spray vagy nagy adag vitamin közül. Én az előbbit választottam, a kíváncsiságom hajtott, míg R. az utóbbit.

Nemsokkal később kezdődött az első óra, amit Katus Attila tartott, így ideje volt, hogy összekapjuk magunkat, és nekiálljunk mozogni. Az óra maga hihetetlenül jó hangulatú volt (és kemény is persze), Katus Attila is rendkívül szórakoztató volt. Néha-néha lejött a színpadról kis segítség gyanánt, hogy ösztökélje a népet, vagy elszórjon pár poént, amit az izzadó nők próbáltak mosolyogni :D Az egyik gyakorlatnál kaptam egy bátorító fejsimogatást is egyébként, máshoz odament táncolni, esetleg rászólni, szóval végig tartotta a kapcsolatot a 90%ban női nemből álló aktív "közönséggel", nem csak a színpadról vezérelt. Az óra után már kellemesen elfáradtunk, de nem volt időnk pihenni, ugyanis rögtön utána következett Béres Alexandra órája. Nekem ő is felettébb szimpatikus volt, nem hajcsárkodott, élveztük az órát (meg az izmaink is természetesen :D) A vége után volt egy kis szünetünk szusszanni egyet, majd következett az Iron Box óra Tatarek Rezsővel.

Személy szerint én most voltam először ilyenen, úgyhogy kellett egy kis idő, mire felvettem a ritmust, azonban rá kellett jönnöm, hogy a box nem az én műfajom :D Képtelen voltam úgy beleütni már csak a levegőbe is, ahogy kellett volna, és elég nehezen egyeztettem össze, hogy egyszerre boxoljak és ugráljak. (Zumbán gond nélkül megy a kezem és lábam összehangolása egyébként.. :D) Ennek ellenére szintén jól megizzadtam, az óra maga ugyanolyan jó hangulatú volt, tetszett, örülök, hogy ezt is kipróbálhattam. Kis szünet ismét,közben voltak sorsolások is, majd következett Rubint Réka Alakreform órája, amire azt kell mondjam, hogy a leggyilkosabb volt mind közül. Réka egy szadista :D 1 órás volt az edzés, abból szerintem a felénél már mindenki kidőlt (főleg aki velünk együtt nyomta végig az előző hármat), Réka meg csak fáradhatatlanul magas hangon ismételgette hogy "húzd, told, a fájdalom a barátod, gyerünk", és hasonlókat. Ha lett volna elég energiám kiabálni, hogy a Fájdalom nem található meg a Facebookos ismerőseim között, szóltam volna. :D Réka órája hihetetlen kemény, és tényleg megszadizza / megdolgoztatja az ember izmait, az egyszer biztos. Ne tudjátok meg, mekkora megkönnyebbülést éreztem, mikor végeztünk :D A fotósok meg közben végig cirkuláltak, és képeket készítettek - persze az én közelemben mindig akkor voltak, amikor épp valami olyan gyakorlat volt, amit vicces lefotózni :D De maga az esemény is rengeteget embert (főként nőt) mozgatott meg, voltak férfiak is. Sőt, ami még szimpatikus, hogy a gyerekeknek is rengeteg program volt (Zumba, hiphop, stb), plusz gyermekmegőrző is.

Réka órája végén már 3 óra volt, így jobbnak láttuk hazaindulni R.-rel, főleg mert nagyon kifáradtunk, másrészt meg mindkettőnknek maradt még tanulnivalója, így összeszedelődzködtünk, és fáradtan ugyan, de jókedvűen indultunk haza. Összességében én nagyon jól éreztem magam, jól esett mozogni, és örülök, hogy eljutottam a rendezvényre. Pár dologtól eltekintve a szervezés is jó volt, ha lesz még ilyen, biztos hogy megyek!

A mai állapotom vállalhatatlan, olyan szintű izomlázam van, hogy a menés is sok nehézséget okoz. :D De azt hiszem, megérte. :)

Remélem, nem fáradtatok el mire végigolvastátok a beszámolót! :) A következő posztban a rendezvényen kapott ajándékcsomagokat, illetve termékeket mutatom meg Nektek.

Volt valaki kint, vagy szoktatok ilyen rendezvényekre járni?