Üzemeltető: Blogger.

08. Cikk: Nail Art - avagy a körömdíszítés művészete 1. rész

Sziasztok!

Először is: thanks God it's Friday! Nagyon vártam már a pénteket, szerintem ezzel Ti is így vagytok. :D A mai hétvége örömére hoztam nektek egy cikket a Nail art-ról. Tudom, hogy sokatoknak nem fogok vele újat mondani, de hátha van valaki, aki most ismerkedik a témával. Igyekszem jól körbejárni, megmutatni, hogy mi is ez, stb. Ezen kívül tartozom nektek még 2 nap Boldogságprojektes poszttal is, amit egy bejegyzésben fogok pótolni, úgyhogy ma ezzel együtt 3 bejegyzést kaptok! Remélem nem untok meg. :'D A cikk a szokásos tovább után :)


NAIL ART - AVAGY MI IS EZ?

Az ember lánya ma már szinte minden körmös blogon, vagy oldalon belefut ebbe a két kis szócskába: Nail art. Valószínűleg a többség tudja, miről van szó, de lehet, hogy van aki csak érdeklődve néz, hogy mi ez. Na de akkor mi is ez? Nem más, mint a körömdíszítés művészete. A nail art lényege, hogy a körmöd nem egyszínű, hanem mintás - és hogy milyen mintás? Bármilyen! Ennek csak a te képzeleted szabhat határt.

NA DE MÉGIS HOGY, ÉS MIÓTA IS VAN EZ? KINEK JÓ EZ?

A nail art 1-2 éve kezdett igazán divatba jönni a D.I.Y (do it yourself, azaz csináld magad) mozgalommal párhuzamosan. Ma már nemcsak a ruháinkat dobhatjuk fel némi kreativitással, hanem a körmünket is, és nem feltétlenül szükséges elmenni műkörmöshöz azért, hogy szép körmünk legyen. Ha nagyon jó a kézügyességed, és jól rajzolsz, festesz, vagy csak szimplán kreatív vagy, és imádod a körömlakkokat és a lakkozást (márpedig miért ne imádnád, hiszen itt vagy, és egy ilyen blogot olvasol:'D), akkor ezt Neked találták ki!

MILYEN ESZKÖZÖKKEL DÍSZÍTHETEM A KÖRMÖMET? MI KELL EHHEZ EGYÁLTALÁN?

Először is: rengeteg türelem, kitartás, és főleg GYAKORLÁS. Ez a kulcsszó itt is, mint sokminden másban. Kitartó gyakorlással egyre szebb és szebb körmöket gyárthatsz magadnak, a saját (és az álmélkodó környezeted) örömére is. Ehhez rengeteg eszköz áll a rendelkezésedre: (az eszközökről képeket a cikk végén találsz, a leírásban csak a velük elkészíthető alkotásokat mutatom meg)

1. Körömmatricák


Ha nem szeretnél sajátkezűleg festeni a körmödre, egy matricával is pillanatok alatt feldobhatod. A legkényelmesebb és egyszerűbb megoldás.

Hol vehetek ilyet? Ma már szinte bármelyik drogériában megtalálható, szintén ezerféle mintában, de akár egy műkörmösboltban is beszerezheted.

2. Díszítő lakkok

Ezeknek a lakkoknak rendszerint vékony ecsetük van, és egy vékonyabb vagy vastagabb csíkot lehet húzni velük - vagy akár rajzolni is, a felhasználása teljesen a fantáziádra van bízva. Vannak kifejezetten díszítő fedőlakkok is, amelyekkel csillogó glittereket varázsolhatsz a körömlakkodra, vagy elmattíthatod, esetleg a sötétben világítóvá teheted - ilyenek pl az Essence Top Coat-jai is.

Hol vehetek ilyet? Drogériákban, műkörmösboltban, vagy fodrászkellékesben, 100-as boltokban.

3. Margaréta

A margaréta egy kör alakú műanyag lapocska, amelyen körmök formájú műanyag lemezkék vannak, amire lehet színmintát kenni, vagy mintát festeni, vagy szimplán csak gyakorolni, ha nem a saját körmödet akarod beáldozni erre a célra. Lehet átlátszó, vagy fehér színű.

Hol vehetek ilyet? Leginkább műkörmösboltokban.

4. Körömnyomda

Szintén mintákat varázsolhatsz vele a körmödre. Van egy penge, egy lehúzó sablon, a mintanyomó, és a hozzá való lakk. Sablonból is ezerfélét kapni manapság. A menet egyszerű: leveszed a fóliát a sablonról, lekened a mintát amelyiket szeretnéd körömlakkal, majd a lehúzóval végigszántasz rajta, hogy a fölösleg lejöjjön, és rányomod a mintát. Tádá!

Hol vehetek ilyet? Drogériákban, az Essence-nek van körömnyomdája.

5. Körömpöttyöző

Akár kicsi, akár nagy pötty - ez a kis aranyos eszköz segít neked vidám pöttyökbe burkolni a körmöd, a színválasztás márcsak rajtad múlik. Általában egy henger alakú eszköz, a végén két pötty formájú kiemelkedéssel.

Hol vehetek ilyet? Műkörmösboltokban, drogériákban - de alternatíva lehet akár egy fogpiszkáló hegye, hullámcsat kerek feje, gombostű, vagy bármi ami kicsi és kerek.


6. Strasszkövek

Rakhatsz akár egyet, akár kettőt, akár egy egész virágot - garantáltan feldobja a körmödet. A szivárvány összes színében létezik, és könnyű felrakni.

Hol vehetek ilyet? Leginkább műkörmösboltokban.

A cikkben bemutatott eszközök, a megemlítés sorrendjében a következők:
(Essence nail art) glitteres fedőlakkok
       ( Essence) körömnyomda
körömpöttyöző eszközök
Szeretném felhívni a figyelmedet arra a tényre, hogy a cikk 100%ig saját készítésű, a leírások, a képeket a google / weheartit segítségével találtam, és sok munkám van benne. Arra kérlek, hogy semmilyen formában ne lopd el / ne másold le, főként az engedélyem nélkül ne!